Om os

På gården finder man mange forskellige mennesker, og mange forskellige former for arbejde. Gården er blandt andet hovedkvarter for den online kunstskole Art Academy men det er også her man finder ridelinjen på Rydhave slots efterskole.

Kunst og natur (11)

Christina Kjelsmark

Arbejder som alt fra kunstner til ridelærer og landmand. Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande, hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Fra de kraftfulde vidder til det sansemættede mikrounivers i haven. Blomsternes fortælling ses også ofte i Christina malerier. Helt tæt på de enkelte blomsterhoveder, så farver og dufte gengives i ekspressive farverige strøg.

Christina er fast kunstner hos Midtjyllands kunstcenter i Bryrup. habsoe.dk

Læs mere på ChristinaKjelsmark.dk

Catharina Kjelsmark

Catharina er fotograf for Art Academy og i sit eget hjørne hos Cath-Art. Catharina studerer i perioden 2022-2024 en Cand.It i interaktive digitale medier på Aalborg Universitet. Dette giver et bredt overblik over medie branchen, blandt andet for web design, foto, grafisk design og målgruppe analyse.

Catharina arbejder desuden som ridelærer i stalden, samt i samarbejde med Rydhave slots efterskole. 

Se mere på Cath-Art.dk

 Eller boudoirvivre.dk

PB
Scroll to Top