omslag raku

Seje Kvinder

Raku

Bag om bogen

”Man må følge sin drøm!” Råbte Lena til Celia, og med et drøn fra den kraftige motor drønede de ud ad indkørslen. 
”Din adresse?”
Lena hørte intet, hun vinkede.
Celia var rasende. Med hånden for munden løb hun ind i huset. Kvalmen kom væltende igen. Hun fornemmede karrieren sive bort bag pallen med libero.Krukkerne, de sorte rakukrukker, stod der på podier, smukke og støvede. Det var snart 10 år siden Pernille lavede dem. Hun fortalte begejstret om processen. Raku er ild og vand, luft og jord. Nu orkede hun ikke at overskue sit liv.Tre kvinder, tre veje og én lille søvnig by ved Vesterhavet.

Kvindernes liv krydser hinanden. Det er fristende at leve sig ind i romanen, i begivenheder, frustrationer og de valg, der træffes, når hverdagen bliver brudt og kvinderne vælger troen på sig selv.
Realisme, romantik, humor, frihedstrang og kreativitet forenes i bogen Seje kvinder – Raku.

Bogen blev oprindeligt udgivet i 2003 under navnet RAKU. Den fik en fin lektørudtalelse og står stadig på de fleste biblioteker (se lektørudtalelsen nederst på siden.) Forsættelsen til bogen er skrevet og her følger man hovedpersonerne 15 år senere. Det andet bind i serien hedder Seje kvinder – Vilde heste og findes både som E-bog og lydbog. 

Derfor blev det aktuelt at genudgive første bind i serien, og den kommer nu som både E-bog og lydbog med titlen Seje kvinder – Raku. 

Bog
omslag raku

Lektørudtalelsen fra 2003

Dansk romandebut af en forfatter, som tidligere har skrevet bøger om sit fag: kunsthistorie/billedkunst, f.eks. Magisk maleri, 2001. Hun driver nu kursuscenteret Galleri Sønderbygård. Handlingen foregår i en mindre by ved den jyske vestkyst og følger 3 gymnasieveninder, der nu som ca. 30-årige vender tilbage til barndomsbyen. Hvordan gik det med deres ungdoms fremtidsdrømme – forfulgte de deres mål og fandt de lykken? De er meget forskellige, og hver især har de problemer, som de tackler alene eller sammen, bryder ud og bliver voksne. De udnytter deres uddannelse og kreative evner, trækker på hinandens menneskelige styrker. Forfølger deres drømme, slider for at nå deres mål – bliver overlevere, som kan selv. Der er også både dramatik, romantik og happy ends, alt skildret troværdigt og rammende. Hver vælger sit eget liv og troen på sig selv, og det lykkes for dem, selv om fællesskabet måske brister. Der er en tricky slutning, som får handlingen til at falde på plads på en uventet måde. Det er en velskrevet og realistisk skildring af nutidigt kvindeliv ved vendepunktet mellem ung og voksen. Den henvender sig glimrende og genkendeligt til en tilsvarende målgruppe

Lektørudtalelse
Birgitte Bornæs

Om forfatteren

CAT_0721

Christina Kjelsmark er kunstner, men også lektor i samfundsfag og kunsthistorie og har undervist på VUC og i gymnasiet i over 25 år. I dag er hun anerkendt landskabsmaler, driver sit eget galleri og kunstskolen Sønderbygaard. Dertil har hun også en stor stald med heste, rideskole og undervisning. 
Hun siger selv. ”Gennem daglig kontakt med kursisterne opleves hvordan den kreative proces formidler energi, viden og selvtillid.”

Køb bogen nu

omslag raku

198 kr

   Inkl. fragt

Se også

Læs også om anden del af serien som blev udgivet i 2019. Bogen Seje Kvinder – Vilde heste bygger videre på fortællingen fra Raku nu nogle år senere.